DOMOWE UGRUPOWANIE POSZUKIWACZY ARTEFAKTÓW na tropie !
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Prezent podarowany drużynie przez łowczego Edryka za uratowanie skóry przed leśnymi wichtami.
Mechanika :
Raz dziennie po położeniu patelni na ogniu patelnia przygotowuje posiłek dla trzech osób. Posiłek to bardzo słabo omaszczona kasza, smak nie jest pierwszorzędny ale pozwala się nasycić.
Patelnia super. W ogóle mi na tym nie zależy ale miałem taką myśl, że można by (zamiast krować swoje zasady dla przedmiotów) używać już istniejących elementów gry. One z reguły są dobrze opisane oraz "przeszły próbę czasu".
Co powiesz na to aby opis tego przedmiotu to było
"Położenie tego przedmiotu na ogniu generuje żywność zgodnie z czarem Create Food and Water. Przedmiot ma jeden ładunek, który regeneruje się co dzień rano o świcie."
Dużo przedmiotów działa w ten sposób.
Dzięki takiemu podejściu przedmiotu nie da się jakby nadużyć. Teraz możemy spróbować wykarmić całą wieś jeśli to działa za każdym razem bez ograniczeń.
Jak najbardziej OK
Wiadomość dodana po 8 h 33 s:
Chociaz wczytując się bardziej wolałbym mocno osłabić działanie. Patelnia miała być mikro dodatkiem a ten spell jest Uber mocny
Zgadzam się z tym. Ogólnie ta patelnia jest mocna. Bo w praktyce daje nieskończone jedzenie. A to ciężko nazwać pobocznym przedmiotem. Choć pewnie to zależy od kontekstu. W walce z Ogrem mało się przyda ale fabularnie potrafi rozwiązać spore problemy.
Myślę, że siła tego przedmiotu leży głównie w tym, że na razie można użyć go nieograniczoną ilość razy.
To może zrobić nowy czar na podstawie poprzedniego. Jakiś Minor Create Food and Water
You create 15 pounds of food and 10 gallons of water on the ground or in containers within range, enough to sustain up to five humanoids or two steeds for 24 hours. The food is bland but nourishing, and spoils if uneaten after 24 hours. The water is clean and doesn't go bad.
No i reszta taka sama: czyli użycie raz dziennie i regeneracja o świcie?
Z drugiej strony... w sumie nie koniecznie jest sens kombinować. W najgorszym wypadku powiesz nam, że po użyciu po raz, któryś w danym dniu - przestało działać.
Zgadzam się, myśle że założenia zmienionej wersji czaru są OK. a w praktyce jak będziecie próbowali przegiąć pałę, to się dno patelki stopi na ogniu
Strony: 1